У Мінрегіоні розраховують на ухвалення Закону про поводження з відходами цьогоріч

У Мінрегіоні розраховують на ухвалення Закону про поводження з відходами цьогоріч

Укрінформ
Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк заявив, що закон про поводження з відходами потрібно ухвалити у Верховній Раді цьогоріч.

Про це він сказав під час конференції з нагоди завершення проекту Twinning «Впровадження системи управління відходами електричного та електронного обладнання в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Дуже важливо з нашими міжнародними партнерами, разом з депутатами Верховної Ради, разом з Міністерством екології прийняти закон про відходи і дуже хотілося би, щоб це відбулося у цьому році», - сказав Кругляк.

Він також зауважив, що Кабінет міністрів у 2017 році схвалив Стратегію поводження з відходами, яка передбачає ухвалення вищезазначеного закону. 

Міжнародні проекти Twinning направлені на підготовку країн до вступу до ЄС, а також впровадження норм європейського законодавства у законодавстві країни – бенефіціара. 

Читайте також: Міноборони планує самостійно купувати військову техніку в іноземних виробників

Одним з головних результатів проекту очолюваного державою-членом ЄС Австрією разом з Францією та Іспанією, є два законопроекти «Про батарейки та акумулятори» та «Про відходи електричного та електронного обладнання». 

Зазначені законопроекти не тільки переводять Директиву ЄС 2006/66 / ЄС та Директиву 2012/19 / ЄС, а також поєднують в собі кращі практики ЄС щодо поводження з відходами батарейок, батарей, акумуляторів. Серед інших заходів, проект Twinning створив експериментальну Інформаційну систему та Реєстр батарейок, батарей та акумуляторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-