У Кличка заявляють про шантаж Нафтогазу: Київ не братиме на себе чужі борги

У Кличка заявляють про шантаж Нафтогазу: Київ не братиме на себе чужі борги

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація вимагає від НАК «Нафтогаз України» підписати з КП «Київтеплоенерго» тимчасовий договір на постачання газу. 

Про це стало відомо з посту радника мера Києва та народного депутата Дмитра Білоцерковця у Facebook за результатом брифінгу в Верховній Раді.

«Кияни та адміністрація міста вимагає від НАК «Нафтогаз» укласти тимчасовий договір з КП «Київтеплоенерго» на постачання газу, щоб забезпечити жителів столиці гарячою водою і, в перспективі, провести своєчасну підготовку до опалювального сезону», – заявив Білоцерковець.

Народний депутат вважає дії «Нафтогазу» шантажем та запевняє, що місто не буде брати на себе борги приватної організації. 

«В умовах унікальної ситуації, коли громада Києва повертає собі в управління енергоактиви столиці та змінює постачальника «Київенерго» на КП «Київтеплоенерго», НАК «Нафтогаз» шантажує міськадміністрацію та киян, вимагаючи взяти на себе борги приватної компанії. Це неприпустимо», – наголосив радник Київського міського голови. 

За його словами, питання спадковості та структури боргу може вирішувати виключно суд.

«Особливо безглуздо ситуація має виглядає на тлі того, що столиця залишається без гарячої води, а НАК «Нафтогаз» вимагає собі премії в 40 млн доларів замість оперативної стабілізації енергетичного питання», – обурився Білоцерковець.

Читайте також: Борги Київенерго: Нафтогаз озвучив умову столичній владі

Як повідомлялося, раніше представники столичної влади заявили, що "Нафтогаз" відмовляється поставляти газ для "Київтеплоенерго", намагаючись перекласти борги «Київенерго» на нового надавача послуг.

НАК "Нафтогаз" наполягає на сумі заборгованості у розмірі 4,8 млрд грн. Близько 1,2 млрд грн із цієї суми - штрафи і пеня.

Тим часом майже весь Київ залишається без гарячої води.

У свою чергу наглядова рада «Нафтогазу» проголосувала за виплату 45 млн доларів у вигляді бонусів правлінню компанії у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді над російським «Газпромом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-