Борги Київенерго: Нафтогаз озвучив умову столичній владі

Борги Київенерго: Нафтогаз озвучив умову столичній владі

Укрінформ
Відмова КМДА приймати борги "Київенерго" на баланс комунального підприємства "Київтеплоенерго" суперечить закону про теплопостачання.

Про це заявляє прес-служба НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Питання правонаступництва за боргами при зміні користувача майном регламентує закон "Про теплопостачання". В цьому сенсі, якщо київська влада наполягає вирішувати це питання якось інакше, то їй треба ініціювати зміни у законодавство. "Нафтогаз" поставить газ, щойно КМДА припинить піар-кампанію і виконає закон", - написали у НАК.

У компанії не розуміють, чому КМДА як орендодавець майна за договором з "Київенерго", заздалегідь знаючи про завершення договору оренди, про борги "Київенерго" та про зобов'язання нового підприємства їх забрати, не вирішувала це питання.

"Йдеться про оплату вже поставленого нами газу. Разом з цими боргами є і джерела їх погашення. Якщо нове підприємство "Київтеплоенерго" не забере їх, то ці гроші отримає "Київенерго". Ті інструменти, які давало нам законодавство, щоб утримувати борги Київенерго на мінімальному можливому рівні, ми використали. І все ж поточні правила залишають тепловикам можливість мати певну заборгованість і продовжувати отримувати у нас газ. Суми заборгованості усіх пільгових контрагентів ми публікуємо щотижня вже багато років", - зазначили у НАК.

Компанія також перепросила киян, які вчасно оплачували рахунки і мають повне право на якісну послугу.

Раніше заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що заборгованість ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз" становить близько 1,2 млрд грн нарахованих штрафів та пені.

Читайте також: Борг Київенерго перед Нафтогазом містить штрафи на мільярд - КМДА

За його словами, законодавча норма, на якій наполягає "Нафтогаз" є спірною. Згідно з висновком групи експертів, підготовленим у рамках виконання меморандуму між Київською міською державною адміністрацією та Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID), КП "Київтеплоенерго" не мало відповідного контролю над процесами створення та управління боргами.

Міська влада Києва звернулася до уряду як до представника власника компанії НАК "Нафтогаз" і сподівається на його допомогу в недопущенні у столиці ризиків виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-