У Києві діти побили танцювальний рекорд

У Києві діти побили танцювальний рекорд

Укрінформ
На Контрактовій площі в Києві 1 червня, в День захисту дітей, встановили національний рекорд з одночасного масового виконання вальсу - у ньому взяли участь 1032 танцюристи віком від 6 до 17 років.

Рекорд зафіксував експерт Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Масовий рекорд фіксувати важко, масовий рекорд за участю дітей - ще важче. Дякую організаторам, які дали нам можливість порахувати як слід, тому що за допомогою фото з дронів це робити незручно і не дає необхідної точності. Віднині новий рекорд України звучить так: "Наймасовіший постановочний дитячий вальс - 1032 особи", - оголосив експерт.

Диплом про встановлення рекорду було вручено організаторам заходу — генеральному директору групи компаній "Брендберг" Марині Ігнатуші та артисту ЮНЕСКО в ім'я миру Герману Макаренку.

"Дуже символічно, що саме в День захисту дітей відбувся цей рекорд на Контрактовій площі. Ми вдячні нашим юним рекордсменам за те, що вони зробили це можливим. Саме ви, наші діти, є новим обличчям Києва", - зазначила Ігнатуша.

Читайте також: Кличко привітав учасників Київського балу

Герман Макаренко підкреслив, що у встановленні рекорду брали участь члени багатьох танцювальних колективів, діти з різних куточків України, які відпочивають у міжнародному центрі "Артек", що в Пущі-Водиці, а також вихованці Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю. 

Колективний танець виконувався під офіційний гімн столиці України - пісню композитора Ігоря Шамо на слова поета Дмитра Луценка "Як тебе не любити, Києве мій!".

Як повідомляв Укрінформ, 1-2 червня на Контрактовій площі у Києві вперше відбудеться бал для усіх жителів міста та його гостей. Заплановано живі зустрічі з зірками сцени та спорту, концерти, майстер-класи

з сучасних танців від професійних хореографів, частування, фестиваль квітів та багато інших розваг. Організатори очікують, що у заході візьмуть участь близько 70 тис. гостей з усієї України та з-за її меж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-