Водій поліцейського авто розповів свою версію ДТП, в якій постраждав підліток

Водій поліцейського авто розповів свою версію ДТП, в якій постраждав підліток

Укрінформ
Водій поліцейського авто, яке ввечері 31 травня збило у Києві 13-річного хлопця на велосипеді, заявив, що останній порушив правила, вискочивши на перехід на великій швидкості.

Про це повідомляє Громадське.

За словами правоохоронця, він працює у батальйоні супроводження Головного управління Національної поліції міста Києва, однак на момент ДТП у машині не були увімкнуті ані проблискові маячки, ані сирени, оскільки вони нікого не супроводжували. Поліцейські спростували інформацію свідків, які заявили, що машина нібито їхала з сиреною.

"Там гараж стоїть перед пішохідним переходом, нічого не було видно. Цей хлопець порушив — він їхав дуже швидко на велосипеді, а не переходив, я сподіваюсь, що з ним все добре", — сказав поліцейський.

«Він (хлопець на велосипеді - ред.) був у навушниках, не бачив, ми його теж не бачили. Він вилетів одразу, ми стукнули його велосипед, і він виходить впав на капот, і його відкинуло потім від капота. Я одразу до нього підбіг, дав води, почав надавати медичну допомогу і одразу ми викликали швидку», — розповів обставини ДТП напарник водія.

Поліцейські також стверджують, що їхали на швидкості, допустимій у місті.

Раніше ЗМІ, посилаючись на джерела у поліції, повідомляли, що дитину в Києві збило авто з кортежу Президента України Петра Порошенка.

Читайте також: У Києві поліцейський автомобіль травмував 13-річного велосипедиста

Водночас в Адміністрації президента заперечили цю інформацію.

Пізніше поліція офіційно заявила, що дитину в Києві збило поліцейське авто на спецзавданні. Автопригода сталася у четвер, 31 травня, на вулиці Григоренка близько 21-ї години.

За інформацією правоохоронців, Volkswagen збив хлопчика, який їхав на велосипеді. У результаті дитина отримала тілесні ушкодження, «швидка» доставила його в лікарню. За фактом аварії поліції порушила справу за статтею 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Патрульні, які перебували на місці аварії, повідомили, що водій авто не був у стані алкогольного сп'яніння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-