Побиття на

Побиття на "Лісовій": прокуратура оголосила підозру громадянину Грузії

Укрінформ
Київська місцева прокуратура №3 повідомила про підозру 24-річному громадянину Грузії, який під час конфлікту спричинив 64-річному киянину черепно-мозкову травму.

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

"Зловмиснику повідомлено про підозру у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб. За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що інцидент стався 25 травня на території торгівельного центру Bazar поблизу метро "Лісова". Літній чоловік відреагував на зневажливе ставлення робітника ринку до жінки та зробив йому зауваження. Замість вибачень, 24-річний молодик разом з невстановленими особами, підійшов впритул до пенсіонера та вдарив його кулаком в обличчя, спричинивши останньому закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку. 26 травня правоохоронці затримали громадянина Грузії.

Уже 27 травня кілька десятків представників організації "Січ" пошкодили торговельну точку продавця, який побив пенсіонера і влаштували сутичку із поліцейськими. Унаслідок конфлікту постраждали троє правоохоронців. Поліція порушила за даним фактом кримінальну справу.

Як повідомляв Укрінформ, під час сутички на ринку біля метро "Лісова" у Києві у неділю було затримано 34 особи.

26 травня поліція Києва повідомила, що вони затримали чоловіка, який побив військового пенсіонера на ринку поблизу станції метро "Лісова". Кримінальне провадження щодо цього випадку розслідується за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Столична поліція повідомила, що після проведення першочергових слідчих дій трьох учасників події затримали у порядку ст. 208 ККУ, вирішується питання про оголошення їм підозри у скоєнні групового хуліганства. Усіх інших, доставлених до УП, відпустили. 

Читайте також: Погром кіосків біля столичного метро: затриманим обирають запобіжний захід

З 15:00 у вівторок, 29 травня, Деснянський райсуд Києва обирає запобіжні заходи трьом учасникам конфлікту біля метро "Лісова" - Павлу Морозу, Ярославу Ткаченку і Роману Шевченку.

Обвинувачення просить суд обрати Павлу Морозу, Роману Шевченку та Ярославу Ткаченку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. 

Народні депутати Андрій Білецький та Борислав Береза заявили про готовність узяти обвинувачених Мороза та Шевченка на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-