США продовжать санкційний тиск на Росію - Помпео

США продовжать санкційний тиск на Росію - Помпео

Укрінформ
Сполучені Штати і далі запроваджуватимуть санкції щодо Росії через стратегічний виклик, який створює Кремль для Вашингтона, агресію РФ проти союзників США, невиконання Москвою Мінських угод і спроби втручання у демократичні вибори.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео під час слухань у Комітеті Палати представників у міжнародних справах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відомо, що істотні санкції були запроваджені (проти Росії – ред.) на виконання CAATSA (Акту протидії противникам Америки через санкції – ред.). І я знаю, що наразі розглядається набагато більші (санкції – ред.)", - зазначив глава зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що Росія "становить виклик" стратегічним інтересам США та безпеці союзників. "Свідченням цього є хімічна атака у Великій Британії, за яку ми запровадили покарання спільно з кількома партнерами й союзниками", - зазначив глава Держдепу.

Помпео також нагадав про санкції, запроваджені проти РФ через її агресію в Україні. "Ми дали чітко зрозуміти, що Росія мусить виконувати свої зобов'язання за Мінськими угодами", - наголосив він.

Читайте також: США не терпітиме втручання РФ у вибори в Конгрес - Помпео

Крім того, за його словами, "як гарант режиму Асада Росія зобов'язана бути конструктивним учасником стабільності та миру в Сирії, що включає припинення використання режимом хімічної зброї".

Державний секретар США звернув також увагу на подальші спроби втручання Москви у демократичні процеси на Заході, в тому числі у США. "Ми не будемо терпіти втручання Росії у вибори 2018 року, і ми маємо вжити заходів у відповідь", - заявив глава Держдепартаменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-