Мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, відкрила медцентр у столиці

Мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, відкрила медцентр у столиці

Фото
Укрінформ
Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, відкрила у столиці перший недержавний неприбутковий медичний центр «100% життя».

Про це сказав голова мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, у центрі спеціалізовану медичну допомогу та послуги первинної ланки можуть отримати як пацієнти з діагнозом ВІЛ та інших груп ризику, так і пацієнти загального потоку. 

Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, відкрила медичной центр у столиці / Фото: Овсяннікова Юлія. Укрінформ

«Медичний центр «100% життя» забезпечить альтернативу в отриманні послуг за світовими протоколами лікування, новітні препарати, і, найголовніше, - відсутність дискримінації та стигми по відношенню до всіх пацієнтів, незалежно від їх статусу. Ми вважаємо, що медична, соціальна, будь-яка інша допомога людині не повинна мати ані національного, ані соціального забарвлення, ані забарвлення діагнозом. Таким чином, ми відроджуємо довіру, яка в кінцевому підсумку повинна зберегти багато життів. Це перший центр неприбуткового статусу, який буде сповідувати такий підхід та популяризувати толерантність», - сказав Шерембей. 

Особливістю центру є те, що він зареєстрований в системі eHealth, тому пацієнти можуть укласти декларацію з сімейним лікарем та отримувати медичні послуги фахівців первинної ланки. 

За словами Шерембея, окрім лікарів первинної ланки тут працюють інфекціоніст, невропатолог, нарколог, дерматовенеролог, гінеколог-акушер, психіатр, психологи.

Також в центрі можна пройти безкоштовне експрес-тестування на ВІЛ. У випадку позитивного результату пацієнту нададуть як психологічну підтримку, так і допомогу соціального працівника, а також антиретровірусну терапію безкоштовно. У центрі функціонує палата денного стаціонару, маніпуляційний кабінет.

Окрім того, створено мобільний додаток для системи Android «100% життя», за допомогою якого пацієнти центру отримають доступ до власної електронної медкарти, зможуть побачити всі призначення лікаря, дізнатися про розклад роботи фахівців та записатися на прийом. 

Читайте також: У Києві пройшов "Конопляний марш Свободи"

Як наголосив Шерембей, центр є неприбутковою організацією. Кошти на нього виділили Глобальний фонд боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і Expertise France 5% Inatiative; до обладнання центру долучився  благодійний фонд Олени Пінчук. Відповідно, надаючи медичні послуги первинної ланки, центр буде отримувати від держави фінансування за принципом «гроші за пацієнтом». Також центр може надавати низку діагностичних та медичних послуг за тими тарифами, які згодом визначить держава для вторинної ланки. Ці кошти будуть йти на розвиток медзакладу.

Згодом планується створити мережу центрів «100% життя» , яка охопить всі регіони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-