Здорожчання проїзду: КМДА показала розрахунки

Здорожчання проїзду: КМДА показала розрахунки

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація опублікувала розрахунок щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Відповідні документи розмістив департамент економіки та інвестицій КМДА.

Так, за розрахунками підприємств транспорту економічно обгрунтовані тарифи на 2018 рік на перевезення пасажирів становлять: 8,27 грн - на проїзд метрополітеном, 8,77 грн - на проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус, фунікулер) та 15,47 грн - на проїзд міською електричкою.

Зазначається, що з метою уповільнення відтоку кадрів на підприємствах транспорту, збереження кваліфікованих спеціалістів, підвищення рівня їх заробітної плати, забезпечення виконання повного комплексу регламентних робіт пов'язаних з технічним обслуговуванням та ремонтом рухомого складу, ескалаторів, тунельних споруд, трамвайних колій, контактно-кабельної мережі тощо, що підвищить безпеку та комфортність послуг з перевезення пасажирів, міською владою підготовлено відповідний проект розпорядження, яким передбачено встановлення тарифів на проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту - метрополітеном, автобусом, трамваєм, тролейбусом, фунікулером, який працює у звичайному режимі руху, та міською електричкою - у розмірі 8,00 грн, збереження диференціації тарифів на проїзд у метрополітені у разі одноразового придбання кількох поїздок на безконтактну картку та суттєвих знижок у проїзних квитках.

Читайте також: Влада Києва вивчить думку містян про підвищення цін на проїзд

Зокрема, пасажири, які користуються системою поповнення безконтактних карток сплачуватимуть за одну поїздку у метрополітені від 6,50 грн до 8,00 грн.

Пасажири при придбанні проїзних квитків сплачуватимуть за проїзд від 6,14 грн (у місячному проїзному квитку на 4 види транспорту) до 6,50 грн (у місячному проїзному квитку на 1 вид наземного транспорту). При цьому, у місячних проїзних квитках на наземні види транспорту та міську електричку кількість поїздок залишається необмеженою.

Проїзд пільгових категорій громадян залишається безоплатним.

Як повідомляв Укрінформ, з 14 липня вартість разової поїздки у метро та наземному громадському транспорті становитиме 6,3 грн - за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн - за разову поїздку.

У Києві стартувало громадське обговорення проекту розпорядження щодо зміни тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-