Кличко пояснив, чому в Києві підняли плату за проїзд

Кличко пояснив, чому в Києві підняли плату за проїзд

Укрінформ
Підвищення вартості проїзду в громадському транспорті необхідне для належної роботи, розвитку та оновлення транспортної інфраструктури столиці.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба міського голови.

"Ми змушені підняти ціну на проїзд. Адже транспорт в Києві має належно працювати, бути безпечним та комфортним, вчасно ремонтуватися та оновлюватися", - відзначив мер.

За його словами, підвищення вартості проїзду в міському транспорті пов'язане з тим, що нинішня собівартість проїзду набагато вища, ніж вартість квитка. Водночас Кличко додав, що сьогодні є необхідність розвитку та оновлення рухомого складу громадського транспорту в Києві і на все це потрібні значні кошти.

Крім того, підкреслив Кличко, нині не вистачає водіїв громадського транспорту, оскільки люди не хочуть йти працювати на низьку заробітну плату і змушені шукати роботу закордоном. Тому, наголосив мер, столична влада повинна підвищити зарплату водіям.

Читайте також: У Києві з 14 липня квиток у транспорті здорожчає вдвічі

Кличко також відзначив, що для пільгових категорій громадян буде збережений безкоштовний проїзд.   

Як повідомляв Укрінформ, Київська міська державна адміністрація ухвалила рішення з 14 липня встановити нові тарифи на проїзд в громадському транспорті. Так, проїзд у транспорті коштуватиме 6,30 грн для постійних пасажирів і 8 грн - за разову поїздку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-