Фінал Ліги чемпіонів УЄФА у Києві охоронятимуть 12 тисяч силовиків

Фінал Ліги чемпіонів УЄФА у Києві охоронятимуть 12 тисяч силовиків

Укрінформ
За порядком під час проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА в Києві стежитимуть 12 тисяч правоохоронців.

Про це повідомив під час прес-конференції перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передають кореспонденти Укрінформу.

"Всього буде залучено близько 12 тисяч правоохоронців, з яких 6 тисяч поліцейських, 3 тисячі нацгвардійців, 1 тисяча прикордонників та представників інших підрозділів", - сказав він.

Посадовець розповів, що у МВС проведуть спеціальні тренування для представників своїх підрозділів, які забезпечуватимуть дотримання порядку під час проведення заходу.

За його словами, під час забезпечення безпеки використовуватиметься «скандинавський варіант», який ефективно показав себе 2 травня в Одесі та 9 травня у Києві.

Яровий запевнив, що у поліції є достатньо досвіду для того, щоб усе відбулось без неприємних ситуацій. Однак зауважив, що  «ми завжди готуємось до найгіршого варіанту, хоча сподіваємося, що все буде добре».

Перший заступник міністра внутрішніх справ, відповідаючи на запитання журналістів, підтвердив, що фанів команд «Реалу» та «Ліверпуля» свідомо розділили по різних терміналах при проходженні в аеропорту «Бориспіль».

 «Ми спілкувалися з представниками команд та представниками безпеки і вирішили свідомо зробити такий крок», - поінформував він.

Читайте також: Прикордонники очікують понад 30 тисяч уболівальників на фінал Ліги чемпіонів

Яровий також повідомив, що на час прибуття вболівальників у «Борисполі» будуть активно залучатися представники прикордонних відомств країн Європейського Союзу та дипломатичних представництв Іспанії та Великобританії для оперативного вирішення проблемних питань у разі їх виникнення.

Команди-учасники фінального поєдинку Ліги чемпіонів УЄФА мадридський футбольний клуб "Реал" і англійський "Ліверпуль" прибудуть до столиці України в один день – 24 травня. Традиційні передматчеві події на НСК "Олімпійський" пройдуть 25 травня. "Ліверпуль" випробує газон столичного стадіону о 18.00, "Реал" - о 20.00. Прес-конференція головного тренера "Ліверпуля" Юргена Клоппа розпочнеться о 17.15, Зінедіна Зідана - о 19.15. Фінальний футбольний поєдинок розпочнеться 26 травня на НСК "Олімпійський" о 21.45.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-