У столиці ліквідували конвертцентр з обігом у 120 мільйонів

У столиці ліквідували конвертцентр з обігом у 120 мільйонів

Укрінформ
У Києві ліквідовано конвертаційний центр з обігом протягом 2016 - 2018 рр. більше 120 млн грн.

Про це йдеться в прес-релізі Державної фіскальної служби, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві ліквідували конвертаційний центр з обігом більше 120 млн грн», - йдеться в повідомленні.

У рамках розслідування було встановлено групу осіб, які протягом 2016- 2018 рр. надавали підприємствам реального сектору економіки, зокрема і СГД-імпортерам, послуги щодо мінімізації податків шляхом переводу безготівкових коштів у готівку та штучного завищення податкового кредиту з ПДВ. Для прикриття незаконної діяльності фігуранти створили (зареєстрували) та/або придбали корпоративні права 10-ти транзитних та фіктивних СГД, на рахунки яких компанії реального сектору економіки перераховували кошти за нібито придбані товари чи надані послуги. У подальшому ці кошти знімалися готівкою та передавалися вигодонабувачам за винагороду у розмірі 11-13% від проконвертованої суми.

Читайте також: У Києві ліквідували "конверт" з обігом у майже 300 млн

Таким чином, протягом 2016 - 2018 рр. було проконвертовано більше 120 млн грн.

За результатами 15 обшуків, проведених в офісних приміщеннях, якими користувалися організатори конвертцентру, та за місцями проживання фігурантів, вилучено 3 печатки підконтрольних компаній, оригінали фінансово-господарських документів та чорнові записи фіктивних СГД, комп'ютерну техніку та флеш носії.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-