У Києві ліквідували

У Києві ліквідували "конверт" з обігом у майже 300 млн

Укрінформ
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом понад 282 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«В рамках розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ч.3 ст.212 КК України, було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. Для ведення незаконної діяльності зловмисники зареєстрували низку транзитних і фіктивних підприємств які закуповували с/г продукцію у с/г виробників за готівку без відображення у податковому та бухгалтерському обліку.

Для надання операціям придбання с/г продукції законного характеру здійснювалось оформлення надходження продукції на адресу підприємств-експортерів від підконтрольних СГД, які в свою чергу формували податковий кредит від підприємств-імпортерів за винагороду  5%. Таким чином фігуранти шляхом здійснення маніпуляцій з товарною номенклатурою проводили пересортування товарів на даних СГД та документально оформлювали реалізацію сільськогосподарської продукції на адресу підконтрольних компаній - експортерів за винагороду  10-12%. Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів з використанням реквізитів транзитно-конвертаційних підприємств склав понад 282 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Директор держпідприємства організував конвертцентр з обігом у 50 мільйонів

Під час проведення санкціонованих обшуків у офісних приміщеннях та автомобілях фігурантів було вилучено 19 печаток підконтрольних підприємств, 7 печаток підприємств-нерезидентів, 7 кліше підписів, первинні фінансово-господарські документи підприємств-нерезидентів та їх реєстраційні документи, чорнові записи та ін.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-