Жінки з передової стануть моделями в етнопоказі до Дня вишиванки

Жінки з передової стануть моделями в етнопоказі до Дня вишиванки

Укрінформ
У Мистецькому Арсеналі 14 травня відбудеться дипломатичне прийняття «Українські амазонки» до Дня вишиванки за участю вищого керівництва держави та дипломатів. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики.

Як зазначається, вперше відбудеться етнопоказ за участю жінок, які служать в зоні ООС та є Героями України. Жінки на подіумі продемонструють вбрання відомих українських дизайнерів.

Концепцією заходу передбачено, зокрема, тканий рушник для урочистого проходу; 40 картин десятьох сучасних живописців з усієї України (тематика - вишивка); створені спеціально для заходу на замовлення МІП мурали-полотна «Українські амазонки», на яких зображено сучасних жінок-військових із зони АТО у строях з півночі, півдня, заходу та сходу; 3Д-маппінг петриківського та самчиківського розпису;  огляд старовинних строїв з колекцій традиційного вбрання з регіонів України, яким близько 100 років.

Захід організовує Міністерство інформаційної політики України разом з ГО «Всесвітній день вишиванки».

Читайте також: У столиці влаштують фестиваль клезмерської музики

Урочистий захід буде закритим. Він розпочнеться о 17:00 за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 10-12. До участі запрошуються представники ЗМІ, які можуть зареєструватися за номером телефону: +38044 200 41 23 або електронною адресою: press@mip.gov.ua. Акредитація триває до 13:00 14 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-