На Подолі встановили четвертий столичний міні-символ

На Подолі встановили четвертий столичний міні-символ

Укрінформ
У столиці на вул. Андріївський узвіз, 2Д, на Подолі, встановили четвертий міні-символ столиці - Київське сухе варення.

Бронзовий пам'ятник, присвячений сухому варенню створив скульптор Марк Галенко, написала ініціатор проекту "Шукай!" Юлія Бевзенко на сторінці у Facebook.

"Ми нічого нового не придумали. Ми просто повернули історичну річ на своє законне місце", - сказав скульптор Галенко, повідомляє Gazeta.ua.

"У 14-17 столітті в кожному будинку столиці варили київське сухе варення. Можливо, вже зараз не всі знають, що це таке взагалі. Сьогодні ми знаємо цей продукт під словом "цукати". Історики можуть підтвердити, що раніше наше варення везли з Києва в якості сувеніра. Ми не відразу погодили такий символ тому, що дійсно мало хто про нього зараз щось знає. Всі попередні символи - каштан, київський торт, котлета - це те, що на поверхні. Але це ж далеко не все", - розповіла розробник скульптури Юлія Бевзенко.

За її словами, всього в рамках проекту "Шукай!" планують встановити 12 міні-символів, пов'язаних з історією Києва . Автор попросила киян створити легенду для скульптури київського варення. Кияни вже почали пропонувати свої ідеї: "Потри варення - взимку не будеш хворіти".

Читайте також: В Одесі з'явився пам'ятник бабусі з голубами

Раніше на вулицях Києва були встановлені: бронзовий каштан, київський торт і котлета по-київськи.

Фото: Юлія Бевзенко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-