Філарет та посол Японії висадили сакури на території Михайлівського собора

Філарет та посол Японії висадили сакури на території Михайлівського собора

Фото
Укрінформ
Посол Японії в Україні Шигекі Сумі та Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет взяли участь у посадці 5 сакур на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні робимо добру справу - садимо тут японські сакури. Це означає, що Україна та Японія не тільки дружні  країни, а що і в майбутньому наші відносини будуть ще більше зміцнюватися, тому що добрі стосунки України та Японії мають велике значення для миру в усьому світі. Ми хочемо, щоб ця дружба була навіки", - сказав Філарет.

Шигекі Сумі у свою чергу зазначив, що Японія продовжує підтримувати територіальну цілісність України, накладаючи санкції на Росію.

Посол Японії і Філарет посадили сакуру / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Читайте також: Президент назвав автокефалію УПЦ остаточним ментальним унезалежненням від РФ

Посол наголосив, що Японія і надалі буде підтримувати зусилля України "на її становленні великою державою, а також у її зусиллях щодо реформування і у її поверненні до стану миру".

"Сакура є символом Японії, а також символом українсько-японської дружби, і відтепер щороку, коли вона цвістиме, я би хотів, щоб ви згадувати про це", - підкреслив Шигекі Сумі.

Посольство Японії в Україні вже понад рік часу проводить кампанію із висадження сакури на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-