Торік київський центр зайнятості відправив на навчання понад дві тисячі безробітних

Торік київський центр зайнятості відправив на навчання понад дві тисячі безробітних

Укрінформ
Минулого року за скеруванням Київського міського центру зайнятості професійне навчання пройшли 2290 осіб. 

Про це Укрінформу повідомили у столичній службі зайнятості.

"У 2017 році навчання пройшли 2290 осіб. У І кварталі 2018 року - 461 особа", - йдеться у повідомленні. 

У службі зайнятості зауважили, що професійне навчання здійснюється у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання.

"Професійна підготовка для громадян, які перебувають на обліку в службі зайнятості, є можливість оволодіти новою професією, яка користується попитом на ринку праці, а для громадян, які мають спеціальність - це  можливість підвищити свою кваліфікацію у відповідності до сучасних вимог роботодавців", - повідомили у КМЦЗ.

Читайте також: В Україні працездатних жінок майже вдвічі більше ніж чоловіків

Так, у 2018 році Київським міським центром зайнятості проведено відбір навчальних закладів за 82 напрямками навчання, з них по робітничим спеціальностям - за 28 напрямками та за напрямками по підвищенню кваліфікації - 54.

Послуги з професійного навчання безробітним  у Києві надають 7 університетів, 5 закладів професійно-технічної освіти, 2 навчально-учбових комбіната, які пройшли відбір навчальних закладів.

Зокрема, Київський міський центр зайнятості пропонує для безробітних широкий вибір курсів: водій тролейбуса, водій трамвая, електрогазозварник, кравець, манікюрник, перукар (модельер), оператор комп'ютерного набору, а також напрямки щодо підвищення кваліфікації бухгалтерів, юристів, інженерів-будівельників та інші. Також проводяться курси щодо організації підприємницької діяльності для безробітних, які бажають стати підприємцями.

Строк професійного навчання безробітних визначається робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами та не може перевищувати 12 місяців. Навчання за робітничими спеціальностями триває відповідно до Державних стандартів професійно-технічної освіти від 3 до 6 місяців. А курси підвищення кваліфікації в залежності від напрямків навчання від 2 тижнів до 3 місяців. 

Найчастіше, за даними служби зайнятості, безробітні освоюють професії водія, адміністратора, кравця, кухаря, перукаря, а також за напрямками бухгалтерського обліку, логістики, маркетолога, менеджменту.

Разом з тим, законодавством передбачено, що професійне навчання безробітних організовується на замовлення роботодавця. Тобто, для проходження  навчання   центр зайнятості укладає договір з роботодавцем та після закінчення навчання роботодавець приймає безробітного на посаду, яка зазначена у договорі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-