Кличко: Київрада має забезпечити роботу ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та заводу

Кличко: Київрада має забезпечити роботу ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та заводу "Енергія"

Укрінформ
Мер Києва закликав Київміськраду ухвалити рішення, яке дозволить забезпечити безперебійну роботу столичних енергопідприємств та сміттєспалювального заводу "Енергія". 

Про це Віталій Кличко заявив під час засідання Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні ми повинні ухвалити рішення, важливе для життєдіяльності нашого міста. До порядку денного включений проект рішення "Про деякі питання припинення Угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу міста Києва". Його ухвалення необхідне для надійного життєзабезпечення Києва, безперебійної роботи ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, а також сміттєспалювального заводу "Енергія"", - сказав Кличко. 

Він нагадав, що процес завершення угоди з "Київенерго" був розпочатий понад два роки. "Ми ухвалили принципове рішення не продовжувати дію угоди з "Київенерго" і розпочати процедури повернення теплоенергетичного комплексу під контроль громади. Проведена інвентаризація майна, яке перебувало в управлінні "Київенерго". Міська громада вперше має актуальний перелік обладнання, а це понад 90 тисяч інвентарних номерів", - зазначив мер Києва. 

Кличко зауважив, що як альтернативу "Київенерго" було створено комунальне підприємство "Київтеплоенерго". 

"Однак у силу об’єктивних чинників на сьогодні "Київтеплоенерго" не може отримати ліценцій на виробництво теплової енергії на ТЕЦ- 5 і ТЕЦ-6. Підприємство навело всі необхідні документи до Нацкомісії, але поки триває переобрання членів комісій ліцензії не можуть бути надані. Враховуючи це, місто ініціювало законопроект №8095, що надає право комунальному підприємство "Київтеплоенего" користуватися тарифами "Київенерго", однак Верховна Рада поки що не ухвалила цей документ," - сказав Кличко.

Читайте також: Київрада має ухвалити рішення щодо завершення угоди з Київенерго – КМДА

Тому, за його словами, КМДА пропонує проект рішення, що дозволить забезпечити безперебійність роботи двох ТЕЦ та заводу «Енергія», поки не буде виконано усі технічні й організаційні процедури для завершення угоди з "Київенерго". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-