У двох ТРЦ Києва знайшли порушення, що створюють небезпеку людям - Чечоткін

У двох ТРЦ Києва знайшли порушення, що створюють небезпеку людям - Чечоткін

Укрінформ
У Києві ДСНС перевіряє 9 торговельно-розважальних центрів на дотримання техніки пожежної безпеки,  у "Магелані" і "Dream Town" уже виявлено порушення, що створюють небезпеку для людей.

Про це заявив у середу голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні уряду, представляючи проміжний звіт за підсумками перевірок об'єктів масового перебування людей і дотримання в них вимог техніки пожежної безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По місту Києву із  357 об'єктів перевіряється зараз 9 торговельно-розважальних центрів, з яких у "Магелані" і "Dream Town" вже виявлено порушення, що стоворюють небезпеку людям", - сказав Чечоткін.

 Він повідомив, що серед поданих до суду об'єктів, де увага питанням безпеки практично не приділяється, і їх пропонується закрити, значаться ТЦ "Альтаїровський" в Одесі, ТЦ "Нікос"  та супермаркет "Колібріс" у Рівненській області. 

Читайте також: Пожежна небезпека: ДСНС пропонує закрити 16 торгових центрів та 18 шкіл і дитсадків

За словами Чечоткіна, у торговельно-розважальних центрах основними виявленими недоліками є порушення вимог до облаштування шляхів евакуації, відсутність або несправність автоматичних систем протипожежного оповіщення, відсутність і несправність протипожежного водопостачання, порушення при експлуатації електрообладнання і недостатнє забезпечення об'єктів вогнегасниками. 

Перевірка об'єктів масового перебування людей триває, зазначив керівник ДСНС. Наразі грубих фактів щодо недопуску працівників ДСНС до об'єктів, що перевіряються, не зафіксовано. Якщо такі випадки траплятимуться, то Чечоткін пообіцяв особисто доповідати міністру внутрішніх справ.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ, Державній службі з надзвичайних ситуацій спільно з іншими органами влади розпочати масштабну перевірку шкіл, дитсадків та інших місць масового перебування людей на предмет пожежної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-