Мін'юст скасував реєстрацію в.о. голови Коцюбинського

Мін'юст скасував реєстрацію в.о. голови Коцюбинського

Укрінформ
Комісія Мін'юсту з розгляду скарг у сфері держреєстрації визнала неправомірною та скасувала реєстрацію в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань Миколи Єременка як в.о. голови Коцюбинської селищної ради. 

Про це заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, повідомляє прес-служба відомства.

«3 квітня на своєму засіданні комісія Мін’юсту розглянула скаргу Ольги Матюшиної щодо визнання неправомірною реєстрації Миколи Єременка як в.о. голови Коцюбинської селищної ради. Засідання відбувалося за участю представників обох сторін, реєстратора, який вчинив оскаржувану реєстраційну дію, депутатів селищної ради, народних депутатів, місцевих жителів та представників ЗМІ. Всі мали змогу висловити свою позицію з даного питання», - зазначила Сукманова.

Заступник міністра повідомила, що за результатами розгляду скарги комісія дійшла висновку, що під час здійснення реєстраційних дій реєстратор порушив норми чинного законодавства. Комісія підготувала відповідний висновок, на підставі якого підписано наказ про скасування оскаржуваної реєстраційної дії.

«Враховуючи певний суспільний резонанс, який був навколо розгляду цієї скарги, хотіла б укотре наголосити, що комісія є незалежним органом, яка під час розгляду скарг керується виключно чинним законодавством. І жодні мітинги, втручання народних депутатів, політиків чи інших осіб ніяк не прискорюють розгляд скарги чи іншим чином не впливають на прийняття рішень комісією», - наголосила Сукманова.

Читайте також: Коцюбинське: у Мін'юсті пояснили, що буде зі скаргою Матюшиної

Як повідомляв Укрінформ, голова парламентської фракції БПП Артур Герасимов закликав правоохоронні органи дати належну оцінку усуненню селищного голови у Коцюбинському. За його словами, у селищі сталася спроба «захоплення влади». 

7 березня місцева рада селища Коцюбинське Київської області двома третинами голосів висловила недовіру селищному голові Ользі Матюшиній. За відповідне рішення проголосували 18 депутатів з 26-ти.

Матюшина оскаржила це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-