На Великдень Софійську площу прикрасить світлодіодна писанка-альтанка

На Великдень Софійську площу прикрасить світлодіодна писанка-альтанка

Укрінформ
У Києві на Великдень відбудеться фестиваль писанок на Софійській площі та багато інших мистецьких подій.

Про це під час брифінгу заявила директор департаменту культури КМДА Діана Попова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"11 квітня запрошуємо всіх до Шоколадного будинку на великодній концерт, який підготує хорова капела імені Левка Ревуцького. Також 4 квітня у меморіальному музеї Марії Заньковецької відбудеться великодня виставка Олени Зарицької. А в усіх музеях, бібліотеках, школах естетичного виховання проводитимуться дуже багато заходів з писанкарства", - розповіла Попова.

Крім цього, за її словами, окремі такі заходи відбудуться на ВДНГ.

Директор департаменту зазначила, що у центрі Києва з 5 до 22 квітня у рамках святкування Христового Воскресіння (Великодня) триватиме VIII Всеукраїнський фестиваль писанок.

"Фестиваль писанок уже увосьме відбуватиметься з 5 до 22 квітня на Софійській і Михайлівський площах, Володимирському проїзді із прилеглим до нього сквером. Цей яскравий проект став невід'ємною частиною великоднього святкування в Києві. Щороку його відвідує близько двох мільйонів киян, вітчизняних і зарубіжних туристів», - додала Попова.

Як розповів засновник Folk Ukraine Ігор Добруцький, новинкою фестивалю стане експозиція 374 великих великодніх зайчиків і 500 великих писанок.

Читайте також: Рятувальники перевіряють пожежну безпеку храмів перед Великоднем

"Зміниться й інсталяція Софійської площі: її прикрашатиме 6-метрова світлодіодна писанка-альтанка, де можна буде відпочити, попити кави та сфотографуватись на пам'ять. А щоб побачити всю панораму самобутніх витворів на тлі Софійського собору встановимо колесо огляду. Також вперше ініціюємо фестиваль пасок, які привезуть до столиці виробники з усієї України", - розповів Добруцький.

Як розповіли в КМДА, також на Великдень у Києві продовжать роботу громадського транспорту. Зокрема, буде продовжено рух громадського транспорту на годину ввечері 7 квітня. Також зранку 8 квітня метрополітен почне працювати на годину раніше. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-