Е-квиток: столичних маршрутників зобов'язали поставити термінали

Е-квиток: столичних маршрутників зобов'язали поставити термінали

Укрінформ
КМДА вводить нові вимоги для приватних перевізників - маршрутки необхідно обладнати валідаторами для зчитування електронного квитка.

Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян, інформує прес-служба мерії.

"Відсьогодні діють нові вимоги, які включають установку валідатора для електронної оплати. Це обов’язкова умова для всіх приватних перевізників, у яких закінчився договір або з якими він був розірваний, або для тих, хто хоче перейти на новий маршрут. Усі повинні будуть придбати нове обладнання і встановити його", – розповів заступник голови КМДА.

Читайте також: Порушення, штрафи і номери маршрутів: у Кличка розповіли про тотальну перевірку

У такий спосіб столична влада хоче вивести з тіні доходи від перевезень у приватному громадському транспорті, а також спростити спосіб оплати для пасажирів.

"Це дозволить людям, які користуються послугами приватних перевізників, оплатити проїзд карткою, електронним квитком, системою PayPass. У них з’явиться один спосіб оплати у будь-якому транспорті незалежно від того, комунальний він чи приватний. А також це призведе до того, що приватники будуть змушені показувати офіційну дохідну частину, чого сьогодні не відбувається", – заявив Давтян.

Читайте також: Київ додатково отримає понад 2 мільярди на ремонт доріг і мостів – КМДА

Нагадаємо, найближчими місяцями столиця очікує на повне постачання обладнання автоматизованої системи сплати проїзду для запуску Е-квитка. Тестування технології електронного квитка відбуватиметься у липні 2018 року, а повний запуск системи впровадять до зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-