На Хрещатику стартувало

На Хрещатику стартувало "Велике жіноче ралі"

Фото
Укрінформ
Близько 40 жіночих екіпажів беруть участь у "Великому жіночому ралі", яке вже 20-ий рік поспіль проходить 8 березня у Києві на Хрещатику.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жінки за кермом сьогодні вже не рідкість. Вони почуваються не менш упевнено від чоловіків. Жінок-автомобілісток щодня стає все більше: небайдужих до швидкості та моторів, які полюбляють оновлювати дрібничками свою машинку, а деякі навіть мріють займатися автоспортом. "Велике жіноче ралі" - непогане місце для того, щоб перевірити власні навички, заявити про себе та отримати позитивні емоції", - заявили організатори.

Учасниці ралі зосередилися на ділянці вул. Хрещатик навпроти КМДА (від вул. Богдана Хмельницького до Прорізної). У змаганнях беруть участь виключно жіночі екіпажі (пілот і штурман). Автомобілі поділяються на класи: N 1 - до 1400 см куб., N2 - до 1800 см куб., N 3 - понад 1800 см куб., E - електромобілі.

Серед цікавинок цьогорічного жіночого ралі - найменший автомобіль із бензиновим двигуном, сконструйований Володимиром Борсуком. Ця машина отримала відзнаку Книги рекордів України.

На Хрещатику стартувало "Велике жіноче ралі" / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Читайте також: У центрі Києва відбувся марш "справжніх національних дружин"

Перед стартом ралі було нагороджено також засновника і президента Київського міського автомотоклубу, дворазового майстра спорту СРСР, майстра спорту України, чемпіона України з кільцевих перегонів Сергія Малика - як чоловіка, що організував і провів найбільшу кількість жіночих ралі.

Рух учасниць проходить за маршрутом - Легендою та тільки в рамках Правил Дорожнього руху. Організатор - ГО "Київський міський автомотоклуб" - щороку доповнює "Велике жіноче ралі" цікавою схемою слалому на спеціальних ділянках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-