У центрі Києва відбувся марш

У центрі Києва відбувся марш "справжніх національних дружин"

Фото
Укрінформ
Акція “Oh my March!”, присвячена Міжнародному жіночому дню, відбулася 8 березня у центрі Києва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько 200 учасниць маршу пройшли колоною від майдану Незалежності Хрещатиком, вулицею Богдана Хмельницького до Золотих воріт. Вони несли плакати "Давай мити посуд разом", "Давай разом виховувати дітей", "МАТИ вибір", "МАТИ право", "МАТИ свободу", "Не боятися ходити темними вулицями", "Моє тіло - моє діло", "Мої очі вище!", "Насильство - не традиція", "Не піднімай руку", "It's women time". Попереду колони йшли юні баранщиці, учасниці ходи несли повітряні кульки фіолетового кольору - один з кольорів найперших європейських борчинь за права жінок.

За словами організаторів із жіночої організації “МАТИ”, мета маршу - показати, що в Україні є сильні, сучасні жінки, що самі відповідальні за своє життя і потребують не “спеціального захисту” від чоловіків, а рівних прав і поваги.

“Нещодавно усі ми спостерігали за маршем “Національних дружин”. Тривожне, технологічне видовище. Саме тоді в організаторок жіночого маршу виникла ідея — показати “справжніх національних дружин”. І мова тут не про домогосподарок. Мова про спеціалісток, топ-менеджерок, підприємниць, депутаток, юристок та правозахисниць — про нове покоління “дружин”, які, беручи відповідальність за себе, залишаються не менш жіночними, як і моделі з подіумів”, - заявили організатори.

Акція “Oh my March!” / Фото: Сірик Анатолій, Укрінформ

Читайте також: У Києві перекрили Хрещатик через Велике жіноче ралі

Після завершення "Oh my March" біля Золотих воріт усі охочі вирушили на Михайлівську площу, щоб приєднатися там до іншого жіночого маршу під назвою “Годі терпіти”. Серед вимог учасників акції - ратифікувати Стамбульську конвенцію (Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами). Марш пройде за маршрутом Михайлівська площа - вул. Володимирська - пл. Льва Толстого — КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-