Активісти Автомайдану пікетували колишню базу

Активісти Автомайдану пікетували колишню базу "Беркута" у Києві

Укрінформ
Активісти «Автомайдану» у вівторок пікетували базу поліції особливого призначення в Києві, протестуючи проти дій поліції 3 березня в наметовому містечку біля Верховної Ради.

Як повідомляє "Радіо Свобода", в акції біля колишньої бази розформованого нині спецпідрозділу «Беркут» узяли участь кілька десятків людей. Вони облили ворота бази червоною фарбою, кидали яйця, голови курей і спалили прапор «Беркута».

Захід проходить мирно.

Як повідомлялося, поліція 3 березня демонтувала наметове містечко біля Верховної Ради, встановлене активістами в жовтні минулого року. Поліцейських звинуватили у надмірно жорстокій поведінці, зокрема в перешкоджанні роботі журналістів і в тому, що вони були без розпізнавальних знаків.

Читайте також: Намети під Радою: правозахисники хочуть розслідування "без навішування ярликів"

Загалом після подій під Верховною Радою 3 березня до лікарень звернулися 13 людей із числа тих, що були в наметовому містечку, і семеро працівників поліції. До відділків доправили 111 людей, більшість яких потім відпустили.

У результаті розпилення газу із балончика того дня постраждав журналіст "Радіо Свобода" Сергій Нужненко, йому навіть знадобилася медична допомога.

Фото Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-