Мешканці Коцюбинського вирішували, приєднуватися до Києва, чи Ірпеня

Мешканці Коцюбинського вирішували, приєднуватися до Києва, чи Ірпеня

Укрінформ
В селищі міського типу Коцюбинське, що знаходиться в двох кілометрах від столиці, розпочалися громадські слухання щодо приєднання до Києва.

При вході до Будинку культури, де тривають слухання, громадянам роздаються агітаційні листівки, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Всередині приміщення - натовп людей. Кожному за місцем прописки пропонується поставити галочку у графі "за" чи "проти".

У приміщенні, окрім цивільних, перебувають люди в камуфляжі.

Це вперше за весь період існування селища громадяни отримали можливість у письмовій формі проголосувати за приєднання території, на якій вони проживають, до Києва чи Ірпеня.

Громадські слухання відбуваються за участю депутатів Київської міської ради, Ірпінської міської та Коцюбинської селищної ради.

Наразі Коцюбинська селищна рада підпорядковується Ірпінській міській раді. 

Читайте також: ОТГ у Рівненській області створить свою цифрову мапу

Як заявив під час слухань депутат Київради Прохор Антоненко, якщо більшість виступить за приєднання Коцюбинського до Києва, то "голосування в Київській міській раді відбудеться після необхідних процедур".

Якщо в реєстраційних листках з волевиявленням жителів селища міського типу більшість голосів буде за приєднання до столиці, то питання виноситиметься на розгляд Коцюбинської селищної ради, Київської обласної  державної адміністрації, а потім - Київської міської ради. 

Фото Катерини Мацегори / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-