Крищенко пояснив, чому в центрі Києва збільшили кількість поліції

Крищенко пояснив, чому в центрі Києва збільшили кількість поліції

Укрінформ
Начальник столичної поліції Андрій Крищенко спростовує інформацію про начебто заплановану "зачистку" наметового містечка під Верховною Радою.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Інформація, яка поширюється у мережі Інтернет, про нібито «зачистки» чи «штурм» наметового містечка під Верховною Радою України, не відповідає дійсності. До того ж, «зачистки» і «штурми» - це не поліцейські заходи, передбачені Законом України «Про Національну поліцію»: правоохоронці можуть виконувати рішення судів або проводити слідчі дії. Поліція Києва біля ВРУ лише забезпечує громадський порядок", - заявив Крищенко.

За його словами, столичні поліцейські посилили заходи безпеки в урядовому кварталі з метою належного забезпечення правопорядку під час засідання Верховної Ради. Кількість залучених правоохоронців може змінюватися відповідно до ситуації.

Читайте також: Жодних зачисток наметового табору під Радою немає - поліція

"У межах своєї компетенції та законних повноважень правоохоронці миттєво реагуватимуть на будь-які прояви порушень законодавства", - сказав він.

Крищенко також закликав громадян дотримуватися вимог чинного законодавств та не порушувати громадський порядок.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 1 березня, увійти на територію наметового містечка біля ВР було неможливо. Входи до нього були заблоковані представниками Національної гвардії та Національної поліції як з боку вулиці Грушевського, так і з боку вулиці Липської. 

Раніше народний депутат Семен Семенченко повідомив у Facebook, що наметове містечко під парламентом готуються розібрати. Однак у поліції цю інформацію заперечили.

Намети прихильників політичної сили екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі стоять під парламентом з 17 жовтня 2017 року. У вівторок, 27 лютого, під Радою сталися сутички протестувальників з правоохоронцями, в результаті чого були поранені 14 силовиків. В політсилі "Рух нових сил" стверджують, що їхніх представників немає в наметовому містечку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-