У поліції розповіли, як шахраї в Києві ошукали підприємців на 15 мільйонів

У поліції розповіли, як шахраї в Києві ошукали підприємців на 15 мільйонів

Укрінформ
Столичні правоохоронці затримали учасників організованої злочинної групи, які ошукали підприємців на 15 млн грн за допомогою махінацій з договорами на постачання металопродукції.

Про це інформує Департамент захисту економіки Нацполіції України.

"Працівниками управління захисту економіки Нацполіції в Києві була викрита група зловмисників. Вони організували злочинну схему заволодіння коштами суб'єктів господарювання. Група складалася з восьми осіб, серед яких - два керівники комерційної структури та безпосередні організатори злочинної схеми", - йдеться у повідомленні.

У ході слідства правоохоронці встановили, що з підприємцями укладалися договори на постачання металопродукції, обов'язковою умовою яких була передоплата за товар. Зловмисники отримували на рахунок кошти, однак товар не постачали.

Оперативники виявили, що за весь час протиправної діяльності учасники угрупування заволоділи коштами на суму понад 15 млн грн. Окрім того, зловмисники створили кілька сотень фіктивних фірм.

Зазначається, що кримінальне провадження було відкрито за кількома статтями Кримінального кодексу України: 255 (Створення злочинної організації), 205 (Фіктивне підприємництво), 205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб - підприємців), 190 (Шахрайство), 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару), 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), 27 (Види співучасників) та 28 (Вчинення злочину злочинною організацією).

Читайте також: СБУ затримала громадянина Азербайджану, який перебував у міжнародному розшуку

Аферистам було повідомлено про підозру за вчинення ряду кримінальних правопорушень залежно від участі та ролі кожного учасника організованої злочинної групи.

Наразі досудове розслідування закінчено, а матеріали справи з обвинувальним актом передано до суду.

Поінформовано, що з метою відшкодування коштів для бізнесменів на рахунки фіктивних підприємств було накладено арешт - 2,5 млн грн, а також накладено арешт на майно підозрюваних - 7,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-