До Дня Героїв Небесної Сотні у Києві відбудеться низка заходів

До Дня Героїв Небесної Сотні у Києві відбудеться низка заходів

Укрінформ
У столиці  до Дня Героїв Небесної Сотні 18-20 лютого відбудеться низка меморіальних і урочистих заходів за участю представників органів влади та громадськості.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

«Урочисті та меморіальні заходи за участю представників органів влади та громадськості триватимуть із 18 до 20 лютого в усіх районах міста», - йдеться в повідомленні. 

Водночас протягом 18-20 лютого у Києві обмежать проведення розважальних заходів, спортивних змагань, та буде внесено відповідні зміни до програм теле- і радіопередач комунальних засобів інформації.  

Так, 20 лютого відбудуться заходи на Алеї Героїв Небесної Сотні. Також передбачено проведення поминального молебню за Героями Небесної Сотні. 

Окрім того, за сприяння ГО «Родини Героїв Небесної Сотні» 18 лютого пройде пам'ятна хода від вулиці Хрещатик Алеєю Героїв Небесної Сотні до Пам'ятного Хреста, де відбудеться молебень в пам'ять за полеглими Героями Небесної Сотні. З ініціативи Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності до 15 березня на Майдані Незалежності триватимуть тематичні виставково-інформаційні заходи до Дня Героїв Небесної Сотні і вшанування подвигу учасників Революції Гідності.

Читайте також: Парубій підписав закон про дострокову пенсію членам сімей загиблих на Майдані

Згідно з повідомленням на час проведення заходів до Дня Героїв Небесної Сотні буде забезпечено посилену охорону громадського порядку і безпеку дорожнього руху, готовність сил і засобів оперативного реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій, а також чергування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги. 

Як повідомлялось, День Героїв Небесної Сотні відзначають в Україні щорічно 20 лютого. Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» та розпорядження Кабінету міністрів України від 23 серпня 2017 року № 574-р відповідний план заходів затвердив Київський міський голова Віталій Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-