Мінкульт: каплиця біля Десятинної церкви у Києві - незаконна

Мінкульт: каплиця біля Десятинної церкви у Києві - незаконна

Укрінформ
Розміщення каплиці УПЦ МП на території Національного музею історії України (НМІУ) є незаконним, єдиним користувачем земельної ділянки є сам музей.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"Єдиним законним користувачем земельної ділянки станом на сьогодні є Національний музей історії України. Законні права НМІУ, як землекористувача, порушено протиправними діями релігійної громади УПЦ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Підпал каплиці УПЦ МП: архітекторів звільнили з-під варти

Також зазначається, що Мінкультури візьме участь у розгляді справи та повторно надішле до правоохоронних органів звернення, спрямовані на захист пам’ятки національного значення "Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментом Десятинної церкви (Церкви Успіння Пресвятої Богородиці) від V-IX століття, IX-XIII століття", між вулицями Володимирська, Велика Житомирська та схилами Старокиївської гори.

Раніше  прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що після наради 5 лютого в прокуратурі міста Києва з керівництвом НМІУ було розроблено першочергові кроки щодо відновлення прав музею і звільнення земельної ділянки від незаконної забудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-