Мін'юст нарахував лише в Києві 6,5 тисяч злісних

Мін'юст нарахував лише в Києві 6,5 тисяч злісних "аліментників"

Укрінформ
Новації закону щодо стягнення заборгованості зі сплати аліментів відчують 6,5 тисяч злісних неплатників аліментів у Києві.

Про це заявив керівник Головного територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко в коментарі Укрінформу.

«Новації законодавства відчують 6,5 тисячі злісних неплатників аліментів у Києві, сума заборгованості яких перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців», -  зазначив Куценко.

Він підкреслив, що 6 лютого набирає чинності закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». 

Також, за його словами, міністром юстиції України буде презентовано відкритий реєстр неплатників аліментів, куди автоматично будуть зараховані ті, хто не платить аліменти понад 3 місяці. 

«Всі повинні знати, хто економить на своїй дитині, хто не дає їй нормального виховання і належного утримання. Доступ до реєстру матиме кожен - як і журналісти, так і інші українські громадяни. Це стане ще одним засобом впливу на недобросовісних батьків», - зазначив Куценко.

Він наголосив, що у законі прописані новації, які запровадять жорсткі, але дієві заходи щодо батьків, котрі не виховують своїх дітей, зокрема заборону виїзду за кордон до повного погашення боргів зі сплати аліментів; заборону керувати автомобілем; заборону користуватися зброєю та полювати; до 240 годин суспільно-корисних робіт на користь місцевої громади з направленням коштів на рахунок дитини. 

Читайте також: Мін'юст сказав, коли реєстр неплатників аліментів викладуть у відкритий доступ

Керівник столичної юстиції також додав, що тільки за січень 2018 року органами Державної виконавчої служби Києва стягнуто 15,9 мільйонів гривень аліментів, відповідні кошти отримали 13 344 дитини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-