Щодня у Києві реєструють два-три випадки кору

Щодня у Києві реєструють два-три випадки кору

Укрінформ
У Києві від початку лютого на кір захворіли 13 громадян, 10 із них – діти.

Про це в коментарі телеканалу "112 Україна" повідомив директор ДУ "Київський міський лабцентр МОЗ" Сергій Чумак.

"Кір на сьогоднішній день нарощує свої темпи, і ми кожен день реєструємо практично по 2-3 випадки. Взагалі за цей період часу у нас зареєстровано 151 випадок, з них 98 дітей. Якщо взяти тільки лютий, то за 5 днів ми вже зареєстрували 13 випадків, 10 з них дітей", – зазначив він.

Чумак також доповів про ситуацію з грипом та ГРВІ в столиці.

"На сьогоднішній день ми реєструємо підвищення рівня захворюваності, але до підвищеного порогу нам ще потрібно рости. Якщо взяти у порівнянні з минулим тижнем, минулого тижня у нас було 19656 захворювань, то цього тижня ми спостерігаємо на 10% підвищення захворюваності", – зауважив він.

За словами Чумака, 71% хворих – діти дошкільного та шкільного віку.

Читайте також: Грип у Києві: школам дозволили самостійно приймати рішення про карантин

"Спільно з адміністрацією доведено до відома, що відповідно до наказу МОЗ 732 керівники закладів мають право за відсутності 20% учнів у класах або у навчальному закладі з питань, що стосуються грипу та ГРВІ, вводити обмежувальні заходи", – наголосив він.

Раніше повідомлялося, що всього від початку 2018 року майже 3 тис. українців захворіли на кір. За цей період від кору померло три людини: двоє дітей і один дорослий пацієнт.

Найбільшу кількість хворих за минулий тиждень зафіксовано в Івано-Франківській, Одеській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській областях. Не зафіксовано випадків захворювання в 2018 році тільки в Чернігівській області. У Сумській обл. за минулий тиждень зареєстровано два випадки кору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-