Комісія Київради не підтримує будівництво готелю на Андріївському узвозі

Комісія Київради не підтримує будівництво готелю на Андріївському узвозі

Укрінформ
Комісія з питань містобудування у Київраді не підтримує будівництво готелю на Андріївському узвозі і погодила проект рішення про розірвання із забудовником договору оренди земельної ділянки.

Про це повідомляє фракція "Солідарність" у Київраді у себе на сторінці у Facebook.

"Йдеться про площу в 0,19 гектара в історичному місці столиці – Андріївському узвозі, 14-16. Юридично підставою розірвання договору оренди є те, що орендатор грубо порушує норми, зазначені в документі. Маю на увазі недотримання вимог та терміну робіт. Більше того, я нагадаю, що згідно з чинним законодавством, висота будівництва тут обмежена – не вище 21 метра», – заявив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

Читайте також: Київ готує міжнародний тендер на проект нової гілки метро

Як зазначається, розташовані поруч будинки можуть постраждати внаслідок проведення будівельних робіт. Крім того, члени робочої групи щодо будівництва на Андріївському 14-16 зазначили, що гідрогеологічна ситуація на цій ділянці дуже складна. Тож комісія погодила протокол робочої групи, згідно з яким надається доручення виконавчому органу врегулювати питання з підтопленнями та зсувами прилеглих будівель, а також дослідити питання зсувонебезпечності схилів Замкової гори, стан та надійність дренажних споруд на території, прилеглій до цієї земельної ділянки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-