Київ лідирує в Україні за рівнем зарплат - служба зайнятості

Київ лідирує в Україні за рівнем зарплат - служба зайнятості

Укрінформ
У 2017 році найвищі зарплати в Україні були в Києві. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив в.о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко.

"В 2017 році ситуація на ринку праці в Україні була напруженою. Поряд з проблемами легалізації ринку праці, звичайно, впливали на ринок праці України процеси міграції. Величезною проблемою трудової міграції є низький рівень заробітної плати в багатьох галузях", - сказав Ярошенко. 

За його словами, найвищі зарплати в Україні в 2017 році були в Києві. Також він зазначив, що значно підвищилася середня зарплата в Закарпатській області. 

"Ми маємо абсолютно різний рівень заробітної плата по регіонах. Найвища заробітна плата в Києві - 11 тисяч 643 грн, потім йдуть Київська область, Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська. Після Одеської та Миколаївської йде Закарпатська область - 6 тисяч 700 грн",  - зазначив він. 

Ярошенко додав, що на Закарпатті відбуваються великі міграційні процеси і відтік робочої сили, тому "рівень зарплати в Закарпатській області почав зростати через бажання роботодавців утримати кваліфікованих співробітників". 

Читайте також: У світі стало більше і багатих, і бідних. Щось не те...

Він зазначив, що найнижчі зарплати у 2017 році отримували медсестри, лікарі, вчителі, вихователі.

"На сьогодні найнижча заробітна плата - це медсестри, лікарі, вчителі, вихователі. Це 3 тисячі 700 грн за даними Держстату", - додав він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-