У притулку для тварин в Пирогові скаржаться на численні атаки догхантерів

У притулку для тварин в Пирогові скаржаться на численні атаки догхантерів

Укрінформ
Працівники притулку для тварин у Пирогові закликають правоохоронців та владу Києва захистити заклад від нападів догхантерів.

Про це на прес-конференції у Києві заявила президент Товариства захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У місті безкарно діє угруповання так званих догхантерів. Притулок неодноразово зазнавав їхньої атаки: вони отруювали собак, обстрілювали з вогнепальної зброї собак і сам притулок, намагалися підпалити його. Багаторазові звернення до поліції поки не принесли жодних результатів", - зазначила Тарнавська.

За її словами, у 2015 році було два випадки отруєння тварин; в 2016 році - три такі інциденти, у 2017 році - три обстріли тварин з вогнепальної зброї та одне отруєння, а вже у 2018 році стався обстріл тварин із вогнепальної зброї і вбивство однієї собаки. 

"Ми інформували і за кожним разом викликали поліцію, залишали звернення, подавали номери автомобілів, які приїжджали і обстрілювали тварин. З боку правоохоронних органів, на жаль, жодного результату", - стверджує керівник організації. 

Тарнавська додала, що про цю ситуацію повідомили і столичну владу. Мер Києва Віталій Кличко 17 січня цього року провів зустріч із керівником патрульної поліції Юрієм Зозулею, під час якої доручив з'ясувати ситуацію навколо притулку та покарати винних. 

Читайте також: Прикарпатські ведмеді вийдуть в онлайн

"Я хочу вірити, що правоохоронні органи візьмуть під охорону притулок і будуть виконувати свої обов’язки із захисту тварин", - наголосила президент Товариства захисту тварин "SOS". 

Притулок для тварин "SOS" працює з березня 1997 року. Наразі в притулку перебуває 1600 собак і 285 котів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-