Центром Києва пройшла святкова хода звіздарів

Центром Києва пройшла святкова хода звіздарів

Фото
Укрінформ
На Софійській площі у центрі Києва під час різдвяних святкувань відбулася хода звіздарів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, зі святкової сцени вбрані у традиційні українські костюми близько 50 учасників аматорських дитячих колективів "Веселий ярмарок" та "Гомін", юнаки і дорослі з яскраво оздобленими різдвяними зірками рушили від храму Святої Софії до Михайлівського Золотоверхого собору, співаючи колядки. На чолі ходи несли символ Різдва - Дідуха, який символізує багатство і добробут.

Настоятель Михайлівського Золотоверхого собору освятив Дідуха і благословив учасників ходи. Після цього Дідуха встановили на святковій сцені як оберіг, де він простоїть до кінця свят. 

Киян і гостей міста неабияк зацікавив цей захід. Люди охоче фотографувалися із звіздарями.

Читайте також: Українські військові в Конго зустріли Різдво з вертепом та екзотичною кутею

Така хода проводиться вже кілька років поспіль, але її маршрут постійно змінюється. «Минулого разу ми від Софії обходили вулицю Хрещатик і вертались. Цього року ми вирішили, що буде дуже слушно, щоб саме у Михайлівському соборі ми отримали богословіння», - розповів Укрінформу один з організаторів.

Тим часом святкова програма на Софійській площі триває. На сцені вже виступив зі святковим вертепом Сашко Лірник. Увечері тут відбудеться концерт співачки Злати Огнєвіч, яка підготувала спеціальну програму, що складається з різдвяних пісень. А о 18:00 розпочнеться різдвяний флешмоб - наймасовіше виконання колядки.

Святкування Різдва Христового на столичній Софійській площі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомлялося, раніше на Софійській площі проходила розважальна акція «Різдвяні зустрічі з патрульними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-