Київрада ухвалила бюджет-2018

Київрада ухвалила бюджет-2018

Укрінформ
Київська міська рада затвердила головний фінансовий документ столиці на 2018 рік. 

За відповідне рішення проголосували 95 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Доходи в проекті бюджету передбачені на рівні 49 млрд грн. Три роки тому дохідна частина нашого бюджету була тільки 27 млрд, ми збільшили майже вдвічі бюджет нашої столиці", - сказав мер Києва Віталій Кличко

Так, відповідно до проекту бюджету, дохідну частину головного кошторису столиці у наступному році оцінюють у понад 49 млрд грн. Значну частину коштів заплановано спрямувати на сферу освіти та охорони здоров'я. Приміром видатки на освітні цілі складатимуть 13,6 млрд грн, на охорону здоров’я - 9,2 млрд грн, а на соціальний захист - 8,6 млрд грн.

За його словами, безпрецедентну суму - практично 5 млрд грн - планують спрямувати на транспортну галузь. В тому числі на добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу передбачено 2,5 млрд грн, а на будівництво метро на Виноградар закладено понад мільярд.

"Коштів, які закладені в держбюджеті, вистачить, щоб розпочати роботу над важливими інфраструктурними проектами. Зокрема, ми повинні отримати 2,6 млрд грн на будівництво метро, 1 млрд грн - на роботи з добудови Подільсько-Воскресенського мосту і 300 мільйонів - на модернізацію мережі вуличного освітлення. Це пріоритетні для столиці проекти. І ми будемо працювати над їх втіленням наступного року”, - зазначив він. 

Читайте також: Закон про паркування дозволить навести лад на вулицях міст - Кличко

Також планується продовжити ремонти дитсадків і шкіл, відновлення київських парків та скверів, реконструкцію Володимирської гірки, Пейзажної Алеї, Контрактової площі та інших публічних просторів у столиці.

Згідно з проектом рішення щодо бюджету-2018,  житлово-комунальна сфера отримає 1,6 мільярда гривень, майже мільярд – культура та півмільярда – спорт. Попередньо планується профінансувати проекти Громадського бюджету на 150 мільйонів гривень, 50 мільйонів передбачено на розвиток велосипедної інфраструктури.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-