Спортбазу «Спартак» у Києві повернули у держвласність

Спортбазу «Спартак» у Києві повернули у держвласність

Укрінформ
Прокуратура міста Києва відстояла в апеляційній інстанції право держави на учбово-спортивну базу «Спартак» вартістю понад 300 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Постановлене за позовом прокуратури міста Києва рішення суду про повернення у державну власність учбово-спортивної бази «Спартак» вартістю понад 300 млн гривень визнано законним та залишено в силі судом апеляційної інстанції», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, учбово-спортивна база «Спартак», до складу якої входять спортивний комплекс з трибунами та адмінкорпусом, басейн, готель та інші споруди загальною площею майже 7 тис. кв. м, перебував у віданні організації профспілок СРСР, після розпаду якого був закріплений за Федерацією професійних спілок України. У подальшому на підставі рішення районного суду м. Києва спірне майно перейшло у власність Федерації професійних спілок України.

Читайте також: Неприбраний сніг у Києві: 400 попереджень і майже 1000 приписів

Разом з тим встановлено, що відчуження вказаного майна з державної власності відбулося без згоди Фонду держмайна, а відтак перебуває у володінні Федерації профспілок незаконно.

З огляду на викладене, прокуратура міста Києва пред'явила позов до суду про визнання право власності держави на вказаний спортивний комплекс та витребування його з незаконного володіння.

Судами справа розглядалась неодноразово.

Рішенням господарського суду м. Києва від 25.10.2017 позовні вимоги прокурора визнані законними та задоволені у повному обсязі.

Вказане судове рішення Федерація оскаржила, однак Київський апеляційний господарський суд, заслухавши доводи сторін, підтвердив обгрунтованість вимог прокуратури та відмовив у задоволенні апеляційної скарги, залишивши рішення суду першої інстанції без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-