У Києві відкрився перший Український жіночий конгрес

У Києві відкрився перший Український жіночий конгрес

Фото
Укрінформ
Перший Український жіночий конгрес, організований за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України "Рівні можливості", розпочав роботу в Києві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на Конгрес прибув Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, участь у заході беруть участь близько 300 жінок і чоловіків, які досягли успіху в політиці та бізнесі, а також представники неурядових організацій та медіа.

Мета першого Українського жіночого конгресу - об’єднати його учасників довкола ідеї забезпечення гендерної рівності в різних секторах українського суспільства як базового елементу сталого розвитку нашої держави.

У рамках Конгресу відбудеться 7 дискусійних панелей з питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із гендерно обумовленим насильством, а також подолання гендерних стереотипів та посилення гендерної освіти і просвіти.

Перший Український жіночий конгрес у Києві / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

У тематичних обговореннях візьмуть участь члени Кабінету міністрів, українські та іноземні парламентарії, представники уряду, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, вітчизняні та закордонні експерти.

На Конгресі представлено дві фотовиставки – «Не жіноча справа», підготовлена в рамках кампанії проти сексизму у політиці і ЗМІ «Повага», та «Жінки, мир і безпека в Україні», яку ініціював «Український жіночий фонд» за підтримки ООН Жінки.

Читайте також: Джуліані - Кличку: Система безпеки у Києві схожа на ту, що є у Нью-Йорку

Конгрес проходитиме 22 і 23 листопада. Під час його роботи постійно функціонуватиме дитяча кімната, де учасники заходу можуть залишити своїх дітлахів під опікою відповідальних нянь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-