Джуліані - Кличку: Система безпеки у Києві схожа на ту, що є у Нью-Йорку

Джуліані - Кличку: Система безпеки у Києві схожа на ту, що є у Нью-Йорку

Актуальний коментар
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко та екс-мер Нью-Йорка, голова ради директорів компанії «Giuliani Partners» Рудольф Джуліані відвідали столичний дата-центр.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Під час зустрічі в мерії Віталій Кличко та Рудольф Джуліані обговорили удосконалення і розвиток системи безпеки у Києві та питання створення муніципальної поліції. Після цього вони разом відвідали дата-центр, де Рудольфу Джуліані презентували систему відеоспостереження та безпеки в столиці", - йдеться у повідомленні. 

Джуліані позитивно оцінив оснащення та можливості дата-центру, створеного в Києві в рамках програми «Безпечна столиця». Він зазначив, що це дуже важливий крок для безпеки та правопорядку на вулицях міста.

«Я був у вашому місті кілька разів, і можу сказати, що порівнюючи з минулими візитами, бачу великі зміни на краще. Київ сьогодні – більш сучасне місто, місто світового рівня. Я вражений змінами, які відбулися протягом короткого періоду. Система, яку я побачив у дата-центрі, – чудова. Ваша система безпеки схожа на ту, що є у Нью-Йорку. Вона створює більше безпеки для мешканців, для дорожнього руху в місті. Але чимало ще треба зробити, щоб покрити Київ відеоспостереженням повністю», - зауважив колишній мер Нью-Йорка.

Джуліані вважає, що підвищити рівень безпеки у столиці допоможе і створення муніципальної поліції, яка буде підконтрольна громаді.

«Ми мали зранку довгу розмову з мером. Вам потрібно більше місцевої автономії для створення муніципальної поліції. Мер повинен мати певний рівень повноважень, щоб вирішувати питання, які найбільше турбують місто: безпечний дорожній рух, боротьба зі злочинністю, з тероризмом. Бо коли щось іде не так – звинувачують мера. Тому він повинен мати можливість вирішувати ці питання. І для цього потрібна муніципальна поліція», – підкреслив Джуліані.

Читайте також: Кличко: Капремонт на Володимирській буде завершений наступного року

Він додав, що спеціалісти його компанії підготували звіт щодо необхідності створення муніципальної поліції, який передадуть для ознайомлення Президенту та Прем’єр-міністру України.

Кличко поінформував Джуліані також про запровадження і розвиток у Києві системи Smart City.

Згідно з повідомленням, у вівторок в рамках візиту до Києва Джуліані зустрінеться з Президентом України Петром Порошенком та Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-