У Києві стартував проект

У Києві стартував проект "Лікар у Вашому домі"

Укрінформ
Київська влада запроваджує проект «Лікар у Вашому домі», завдяки якому кожен зможе отримати консультацію лікаря, не відвідуючи медзаклад.

Про це заявив під час презентації пілотного проекту мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

"У нас велика кількість людей, які не можуть самостійно дістатися до лікарні. Ми будемо виїжджати до них, щоб надати необхідні послуги", - сказав Кличко. 

Він зауважив, що стартував проект із Подільського району. Щоб охопити якомога більше мешканців столиці, він реалізовуватиметься в кілька способів. По-перше, це облаштування стаціонарних пунктів «Лікар у Вашому домі» у велелюдних місцях: торгових центрах, ЦНАПах тощо. 

 Кличко переконаний, що це дасть можливість забезпечити раннє виявлення та профілактику захворювань.

Наразі визначено вже 10 точок у Подільському районі, де будуть обладнані стаціонарні пости: в ЦНАПі, в аптеках КП «Фармація» і в кількох супермаркетах. Тут працюватимуть переважно терапевти, сімейні лікарі, які зможуть надати загальну консультацію, а за потреби – виписати направлення до профільного спеціаліста. Будь-хто зможе просто під час шопінгу чи повертаючись із роботи проконсультуватися з медиками, пройти елементарні тести на визначення індексу здоров’я, експрес-діагностування для виявлення на початковій стадії захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету, ВІЛ.

Мер Києва вже скористався послугами медиків та пройшов експрес-тестування. «Це зайняло у мене не більше двох хвилин. І я отримав оперативно результат – щодо вмісту цукру в крові, холестерину, поміряв тиск. Так само такий тест зможе пройти будь-хто з відвідувачів», – зауважив Кличко.

За його словами, другим напрямом реалізації програми є створення медичних бригад, які будуть здійснювати домашні візити. Вони складатимуться з лікаря, студентів міських медичних коледжів і соціальних працівників та працюватимуть із соціально незахищеними киянами: інвалідами, дітьми із малозабезпечених, соціально неблагополучних родин, особами, які не здатні до самообслуговування. Всього планується укомплектувати 30 таких бригад.

Читайте також: МОЗ спростовує "драконівські" тарифи на медпослуги

Кличко зауважив, що столична влада обрала Подільський район, оскільки тут уже реалізується проект із попереднього онлайн-запису на прийом до лікаря, тобто уже існує певний облік пацієнтів. Це дасть змогу сформувати список киян, яким потрібна допомога у першу чергу, в домашніх умовах, та які не можуть самостійно звернутися до лікаря та потребують постійної сторонньої допомоги. 

У свою чергу заступник голови КМДА Микола Поворозник розповів, що в Подільському районі експеримент триватиме впродовж двох місяців, а з наступного року його реалізовуватимуть і в інших районах міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-