У Києві накрили

У Києві накрили "конверт" з обігом у 120 млн

Укрінформ
У Києві поліція припинила діяльність конвертаційного центру з обігом у 120 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Правоохоронці встановили, що мешканці Києва організували злочинну схему з конвертації коштів та мінімізації податкових зобов’язань для підприємств реального сектору економіки. Для реалізації злочинної схеми використовували низку підконтрольних, так званих, транзитних комерційних структур. Вказані підприємства отримували на свої рахунки кошти за начебто надання робіт, послуг, товарів. В даному випадку це були фіктивні фінансово-господарські операції по постачанню будівельних матеріалів. В подальшому, для конвертації коштів у готівку, перераховували їх на рахунки підконтрольних фізичних та юридичних осіб", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 390 млн грн

Упродовж року за такою схемою було конвертовано майже 120 мільйонів гривень. За попередніми даними сума нанесених державі збитків становить майже 20 мільйонів гривень.

На підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Національної поліції, слідчі слідчого управління столичної поліції за процесуального керівництва прокуратури м. Києва провели обшуки в офісах комерційних структур, за місцем мешкання фігурантів справи та у їх автомобілях.

Читайте також: Податкова повернула до бюджету 3 мільярди завдяки ліквідації "схем"

Правоохоронці вилучили гроші, банківські картки, флеш-носії, фінансово-господарську документацію, печатки різних підприємств, а також підроблений відтиск печаті одного з банків.

Кримінальне проводження відкрито за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-