У Києві заарештували казахську журналістку, готують екстрадицію

У Києві заарештували казахську журналістку, готують екстрадицію

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва застосував екстрадиційний арешт до опозиційного журналіста і громадського активіста з Казахстану Жанари Ахмет.

Згідно з рішенням суду, Ахмет має перебувати під вартою протягом 60 днів з подальшою екстрадицією до Казахстану, повідомляє "Центр інформації про права людини".

"Застосувати до громадянки Республіки Казахстан Жанари Ахмет екстрадиційний арешт, утримувати під вартою до вирішення питання про її видачу для виконання вироку райсуду Алмати від 24 листопада 2009 року та здійснення фактичної передачі слідчим органам Республіки Казахстан", - зачитала суддя резолютивну частину судового рішення.

Читайте також: Україна розпочала процедуру екстрадиції екс-посадовця Грузії - СБУ

Таким чином, суд повною мірою задовольнив клопотання прокуратури Київської області. Захист Ахмет висловив готовність оскаржити рішення суду в апеляційному порядку.

Раніше адвокат Ахмет повідомив, що її затримали в Києві 21 жовтня, нібито по лінії Інтерполу за запитом влади Казахстану, де вона оголошена в розшуку за звинуваченням в екстремізмі та шахрайстві. 25 жовтня Києво-Святошинський суд заарештував журналістку на 18 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-