Україна розпочала процедуру екстрадиції екс-посадовця Грузії - СБУ

Україна розпочала процедуру екстрадиції екс-посадовця Грузії - СБУ

Укрінформ
Україна розпочала процедуру екстрадиції на батьківщину затриманого напередодні колишнього чиновника з МВС Грузії. 

Про це повідомляє у четвер прес-центр СБУ.

"Згідно з постановою Галицького районного суду Івано-Франківської області громадянину Грузії обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном 40 діб та розпочато процедуру його екстрадиції на батьківщину", - йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначили, що затриманий з 2012 року перебуває у розшуку за вчинення злочинів насильницького спрямування, передбачених статтями 24, 138 та 144 Кримінального кодексу Грузії.

"Так, за даними Інтерполу у період з 2002 року затриманий, перебуваючи на керівних посадах в МВС Грузії у складі організованої злочинної групи співробітників міністерства, застосовував катування, фізичне та сексуальне знущання над особами затриманими та засудженими за скоєння злочинів", - зазначили в СБУ.

Там додали, що в затриманого вилучено два підробленні паспорти громадянина України, по одному ? громадянина Латвії та Беліза, оформлені на різні прізвища, але з його фотографією, а також фальшиве посвідчення моряка, якими він користувався для перетину державного кордону України та інших держав.

Раніше грузинські ЗМІ повідомляли, що напередодні під час в’їзду на територію України затримали колишнього начальника військової поліції Міноборони Грузії Мегіса Кардаву.

Розшукуваного за червоним циркуляром Інтерполу Кардаву звинувачують в Грузії у скоєнні вбивств, тортурах ув’язнених, організації таємного стеження за політичними опонентами, привласненні державних коштів. Він був у найближчому оточенні екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі.

Читайте також: Україна готова відкрити для Польщі бази на кримінальних елементів

За даними грузинських ЗМІ, Кардава у 2012 році залишив Грузію і з 2013 року перебував у розшуку Інтерполу на підставі матеріалів грузинської прокуратури.

2014 року він був заочно засуджений до дев’яти років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-