У Києві вандали

У Києві вандали "розмалювали" будинок із зображенням Івана Павла II

Фото
Укрінформ
У Києві невідомі вандали залишили антипольські написи на будинку № 2 на бульварі Марії Примаченко, де в неділю за участю мера Києва та послів Польщі та Ватикану в Україні планується відкриття муралу з образом святого Івана Павла ІІ.

На місце події прибули польські дипломати, які повідомили українських правоохоронців про акт вандалізму, інформує РАР

Після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули ці написи.

За інформацією речника польського посольства у Києві Кароля Язовського, написи на стіні будинку з'явилися, ймовірно, у ніч з п'ятниці на суботу.

Зокрема, вандали намалювали свастику, а також польські написи "стерти це" (usunac to), "Польська собача кров" у різних інтерпретаціях (Polska psa krew, Psa polski krew), "уніати не пройдуть" (Unia nie przejdzie).

У неділю окрім відкриття муралу у Києві відбудуться урочисті заходи з приводу надання колишній вулиці Патріса Лумумби імені святого Івана Павла ІІ.

Як інформувало агентство, це не перший цього року акт вандалізму, який трапився в Україні проти польських місць. Зокрема, у січні-березні цього року двічі було зруйновано пам'ятник загиблим полякам у Гуті Пеняцькій на Львівщині, пошкоджено польські та українські пам'ятники на території Меморіального комплексу "Биківнянські могили" та обстріляно з гранатомета генконсульство Польщі в Луцьку. У травні невідомі намагалися спалити польські школу у Мостиськах на Львівщині.

На думку українських силовиків, до цих провокацій причетні спецслужби Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-