У Києві відкрилася фотовиставка, присвячена 92-й окремій механізованій бригаді ЗСУ

У Києві відкрилася фотовиставка, присвячена 92-й окремій механізованій бригаді ЗСУ

Укрінформ
У Національній бібліотеці України ім. Ярослава Мудрого до Дня захисника України відкрилася виставка фоторобіт Олександра Маматова, присвячена 92-й окремій механізованій бригаді Збройних сил України. 

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

"Світлини виставки розповідають про нелегку ратну працю бійців бригади у зоні проведення антитерористичної операції протягом 2016-2017 років, повсякденну службово-бойову діяльність", - йдеться у повідомленні. 

Автор фотовиставки – голова Всеукраїнської організації інвалідів Збройних сил та учасників бойових дій полковник у відставці Олександр Маматов. 

Поруч зі світлинами розгорнуто виставку виробів зі стріляних гільз та артефактів із зони АТО. Виставка триватиме до 5 листопада. Вхід вільний.

Читайте також: Порошенко вподобав солдатський борщ, але каже, в дружини - смачніший

Організатори заходу також нагадали, що історія бригади починається від 25 жовтня 1919 року, коли було розпочато формування 1-ї Тульської стрілецької дивізії із загонів озброєних робітників. 26 лютого 1920 року дивізія була перейменована на 48-му стрілецьку дивізію. Наступні роки супроводжувалися численними реформуваннями дивізії у сучасне бойове з’єднання. Тривалий час бригада була одним із резервів ЗСУ. З 23 серпня 2014 року бригада бере участь в АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-