Киянам заборонили вигул собак на території шкіл і лікарень

Киянам заборонили вигул собак на території шкіл і лікарень

Укрінформ
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення "Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками і котами в м. Києві".

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Дане рішення обумовлене численними усними і письмовими зверненнями, скаргами лікарів, пацієнтів, батьків та працівників освіти на безвідповідальну, байдужу та неприпустиму поведінку власників собак і котів, що вигулюють своїх домашніх улюбленців на територіях шкіл, дитсадків і лікарень. Більш того, деякі господарі ігнорують норми чинного законодавства щодо обов'язку прибирати за своїми тваринами в місцях загального користування", - зазначив автор відповідного рішення, депутат Київради Олег Гелевей.

Читайте також: Зоозахисник розповів про “чотирилапі” проблеми у Києві

Відповідно до рішення, забороняється тримання та вигул домашніх собак і котів на території дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Також під заборону вигулу домашніх улюбленців підпадають території сфери охорони здоров’я, в тому числі, території лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичних та клінічних центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-