Зоозахисник розповів про “чотирилапі” проблеми у Києві

Зоозахисник розповів про “чотирилапі” проблеми у Києві

Укрінформ
На вулицях Києва налічується понад 3 тисячі безпритульних собак. 

Про це під час прес-конференції заявив засновник та президент міжнародного проекту animal-id.info Віктор Копач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент на вулицях Києва є 3 тисячі 34 собаки. Це є в порівняні з іншими містами дуже маленька кількість тварин. Рік тому ми проводили підрахунок в місті Миколаєві, то там було 7,5 тис. тварин. У Києві рік назад було 2 тисячі 600 тварин, є в Києві мала тенденція до збільшення тварин, але така кількість тварин для такого великого міста є малою", - сказав Копач. 

За його словами, проблеми з кількістю безпритульних тварин на вулицях немає, однак є проблеми з деякими тваринами, які несуть загрозу громадянам. "Є дуже велика проблема з догхантерами, є проблема за контролем і висвітленням діяльності комунального підприємства, яке в даний момент ще реорганізується і ми не бачимо відповідального на даний момент, з ким можна спілкуватися", - сказав Копач.  

Він зазначив, що на сьогодні у столиці виріс відсоток стерилізації тварин на 25%, однак це досить незначний відсоток для такої кількості тварин. 

Копач зауважив, що у місті відсутня система ідентифікації та реєстрації тварин. 

Читайте також: Японці запустили в поїзд безпритульних котів

 "Потрібно простежувати всі ключові показники підприємства, яке працює з тваринами. Так само це стосується приватних притулків. Це можна робити так, як це вже у Львові, у Дніпрі впроваджується під час відлову. Кожна тварина фотографується мобільним додатком, далі створюється профіль для кожної тварини і кожна копійка, яка витрачається за державні кошти на цю тварину, має обліковуватися. Тобто ми маємо онлайн бачити кількість виловлених тварин, кількість тварин, які провакциновані, простерилізовані, кількість випущених, ті, які знайшли сім’ї. Ці показники мають бути на першій сторінці сайту комунального підприємства. І можна перевірити, чи ефективного використовуються кошти", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-