Активісти

Активісти "віддячили" магазину на Грушевського за знищені графіті

Фото, відео
Укрінформ
Активісти розтрощили двері елітного магазину меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського в Києві, власників якого підозрюють у знищенні патріотичних графіті, зроблених під час Революції Гідності.

Активісти "віддячили" магазину на Грушевського за знищені графіті. Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Про це повідомляє ТСН

"Активісти в неділю, 3 вересня, близько 15:00 почали трощити і пофарбували стіни магазину, який стер історичне графіті про Майдан на Грушевського. Йдеться про магазин-галерею меблів і студію інтер'єрів "Емпоріум", - повідомляє ТСН.

Читайте також: Мінкультури шукатиме варіанти поновлення "Ікони Революції" - Нищук

Як зазначається, близько 15.00 активісти запрошували власника магазину, однак він не прийшов. Відтак вони розтрощили скляні двері установи та залишили написи на стінах: "Тут був Майдан, і він тут буде вічно", "Не зітреш" і "Ніколи так більше не роби". Під двері магазину принесли покришки, було кілька спроб їх запалити.

На місці присутні десятки журналістів, фотографів і активістів, зокрема, з Національного корпусу та С14, а також поліція та пожежники.

Нагадаємо, 2014 року під час кривавих протистоянь на Грушевського активісти намалювали графіті, на яких Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко були в балаклавах.

Журналістка Тетяна Висоцька 2 вересня написала у Facebook, що з фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час Революції гідності.

Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генпрокуратури через знищення цих графіті, адже вони є пам'яткою історії.

Міністр культури Євген Нищук, коментуючи скандальне знищення патріотичних графіті часів Майдану на вулиці Грушевського, назвав це неприпустимим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-