Мінкультури шукатиме варіанти поновлення

Мінкультури шукатиме варіанти поновлення "Ікони Революції" - Нищук

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук, коментуючи скандальне знищення патріотичних графіті часів Майдану на вулиці Грушевського, зазначив, що подібні речі є неприпустимими, і в той чи інший спосіб Мінкультури разом із партнерами шукатиме варіантів їх поновлення.

Про це міністр культури написав у Facebook.

"З великим сумом дізнався про знищення графіті на вулиці Грушевського - так званих "Ікон Революції". Зізнаюсь, був заскочений цією новиною. Здавалося б, після подій Революції Гідності, свідками і учасниками якої ми були; після Небесної Сотні; на третій рік війни, такі речі мали бути неможливими і неприпустимими... Втім, якщо малюнки замалювали не просто так - мушу засмутити ініціаторів - ці Ікони вже давно не лише на стінах - вони у серцях українців. Щодо "Ікон Революції", то шукатимемо з колегами варіантів їх поновити в той чи інший спосіб", - написав Нищук.

Він зазначив, що планує зустрітися днями із представниками Києва та Музею Революції гідності, аби обговорити можливості "внесення подібних арт-об'єктів до переліку пам'яток історії та варіанти їх збереження, на кшталт заскленого фрагменту однієї з колон Головпоштамту, розписаної в часи Помаранчевої Революції".

Що ж до знищення графіті на Грушевського, то міністр наголосив: "Не знаю, чим керувались ініціатори цієї "геніальної ідеї", а більше - не можу уявити, в кого могла піднятися рука просто їх змити. Одне знаю - це було неприпустимо та недалекоглядно".

Читайте також: Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі розстрілів на Майдані

Як повідомлялося, Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генпрокуратури через знищення графіті на вулиці Грушевського в Києві.

Раніше журналістка Тетяна Висоцька написала у Facebook, що з фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час Революції гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-